Felhívás túrázó olvasóinknak

2024.02.10. 08:00

Fotó a kastélyról a csodálójától – veszprémi olvasónk Dégen járt

Még tavaly tavasszal készített egy fotót a dégi kastélyról veszprémi olvasónk, Kincses Ferenc. Nemrég küldte el felhívásunkra, ebből látszik, hogy mint sokakat, őt is lenyűgözik a történelmünkhöz tartozó, formáik okán méltóságteljes épületek.

Rimányi Zita

A dégi kastély és környezete tavasszal Fotó: olvasó

A keszthelyi kastélyt építtető Festetics Kristóf fiai vették meg örökségükből a dégi birtokot, a kisebbik fiú, Lajos a nemesi család dégi grófi ágának alapítója. A dégi Festetics-kastély látogatói persze ennél többet is megtudhatnak történetükről, egykori birtokukról.

Elvarázsolta egy hely? Küldje el! A túráikon készült kedvenc képeiket továbbra is várjuk, de ha nehéz is, jól válogassanak! Azt kérjük, hogy csak egy-két nagyon különleges fotót válasszanak ki. A képeket a [email protected] postafiókba várjuk. Kérjük, azt mindenképp írják bele az e-mailbe, hogy hol és mikor készült a fotó, ki készítette. Azt is jelezzék, hol laknak, és hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy a fotó megjelenjen a Napló felületein.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában