Pite és Vacak képgalériával fokozza a cukiságot

2024.02.05. 09:00

Őrt állt a polányi pulipár a somlói várnál

Már kétszer írtunk hétvégi kalandjaikról és most közzétesszük a folytatást. Tagadhatatlan, hogy rajongói lettünk Pitének és Vacaknak, magyarpolányi olvasóink pulijainak, a túrafotózás modelljeinek, akikkel szebb a táj. A két hungarikum ezúttal a Somló hegy várához baktatott fel.

Rimányi Zita

,,Ismét elrohant egy hét, nyomában robogott szélsebesen a hétvége, de a minket megillető avargyűjtő, bundatelítő túra – ha csak rövidke is – nem maradhatott el. Idő szűkében a közelbe indultunk: a Somló hegy várához baktattunk fel. Lógattuk is a nyelvünket kitartóan a csúcsra érve. Meglepetés csudiajtót is találtunk, ami nagyon tetszett nekünk. Leültünk, s azon morfondíroztunk: vajon bemenjünk-e. Végül kihagytuk ezt a kalandot, s ennek egészen egyszerű oka volt: nem találtuk a helyzet kulcsát. De nem szomorkodtunk, rohantunk tovább, hogy mihamarabb bevehessük a várat. 

Ebben a kalandban nagy segítségünkre volt a gyönyörű, napsütéses, tavaszias idő. Találkoztunk más, a kikeletnek örvendő és megszimatolható túratársakkal, s kaptunk néhány simit, jó szót, mosolyt. Természetesen mi is jócskán adtunk a magunkéból. Kívánjuk mindenkinek, hogy az előttünk álló hét legyen ugyanilyen mosolygós, napsütéses, boldog pillanatokkal teli! Szeretettel: Pite, Vacak – így tolmácsolta feltételezhető gondolataikat gazdijuk, Dávid Barbara.

Elvarázsolta egy hely? Küldje el! Kedvenc túrán készült képeiket továbbra is várjuk, de ha nehéz is, jól válogassanak! Azt kérjük, hogy csak egy-két nagyon különleges fotót válasszanak ki. A képeket a [email protected] postafiókba várjuk. Kérjük, azt mindenképp írja bele az e-mailbe, hogy hol és mikor készült a fotó, ki készítette. Azt szintén jelezze, hol lakik, és hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a fotó megjelenjen a Napló felületein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában