Versenyzők jelentkezhetnek

2024.02.18. 15:00

Hírvivők viadala – Középkori viseletben és tornacipőben futnak fel megint a cseszneki várhoz

Hírvivők viadala elnevezéssel megint meghirdetik a középkori jellegű kihívást magukat megméretni vágyóknak a cseszneki várnál. Az erődítményhez kell felfutniuk a völgyben lévő falutól, viseletben és tornacipőben, és íjászat, vívás vár rájuk.

Rimányi Zita

Hírvivők kerestetnek – megint meghirdetik a középkori jellegű kihívást a magukat megméretni vágyóknak a cseszneki várnál

Fotó: Rimányi Zita 

A Hírvivők viadalát a tavalyi hagyományőrző jellegű, látványos sporteseményhez hasonlóan tartják meg Cseszneken, idén április 13-án, szombaton. Várják a próbatevők jelentkezését. Nem árt, ha a szép szavak szövögetésének képességével is felvértezik magukat, ugyanis várkisasszony szívét kell meglágyítaniuk. Szükségeltetik még az ,,egy életem, egy halálom" elhatározás, s jó, ha a versenyzőt csapattársak segítik. 

A Himfy Bandérium elképzelése nyomán megvalósuló rendezvény bajnoka elnyeri a pajzs alakú vándordíjat. Ez motiválhatja az erőnléttel rendelkezőket, no meg a jó hangulatú találkozó a szép bakonyi faluban, amely a váráról híres. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában