Tündérszépek 2024

2024.03.02. 15:00

Hozd formába magad a versenyre! – 3 hatásos gyakorlat a gyors és látványos eredményért

Ha csak néhány héttel a fotózás és a verseny előtt kezdesz el edzeni, azzal is érhetsz el változást. Személyi edző segítségével 3+1 igazán hatásos gyakorlatot válogattunk a versenyzők számára, hogy a kamera előtt és a színpadon is magabiztosabban, bátran merjék megmutatni magukat.

Szauder Rita

Rendszeres edzéssel néhány hét alatt látványos eredményt érhetünk el testileg és mentálisan is, ami egyformán fontos a versenyen való sikeres szerepléshez

Forrás: Pixabay illusztráció

Hamarosan kezdődik a fotózás a Mediaworks Hungary Zrt. által indított Tündérszépek országos szépségversenyre. A jelentkezők számára fotós kolléganőnk már adott néhány hasznos tippet, ezúttal pedig abban szeretnénk segíteni az indulókat, hogy a lehető legjobb formában mérethessék meg magukat a mezőnyben. A regionális előválogató április 8-án kezdődik, addig még van idő megfogadni a személyi edző tanácsait a gyors és látványos eredmény eléréséhez. 

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Veszprém vármegye szépségei Fejér, valamint Zala hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

Karizom formálás + feszesítés

Akár erősíteni, akár vékonyítani, formálni szeretnéd a karod, érdemes hetente legalább 3 alkalommal időt szánnod rá. 10-15 perc is elég hozzá. A közösségi médiában rengeteg jó videó elérhető, például a kar edzés vagy karizom erősítés keresőszavakat beírva. Ha van otthon súlyzód vagy gumiszalagod, akkor használd ezeket, ha nincs, akkor keress eszközök nélkül végezhető gyakorlatokat. Például végezz karhajlításokat a falnál, hasonló módon, mintha fekvőtámaszt csinálnál. Kezdd 3-szor 15 ismétléssel, aztán növeld az ismétlések számát, vagy folytasd a talajon, a klasszikus karhajlítással (közismert nevén fekvőtámasz). 

 

plank fekvőtámasz torna fitnesz
Ha rendszeresen, akár minden nap gyakorolsz, rövid idő alatt fejlődhetsz, és akár a párod vagy a barátnőd is bevonhatod
Forrás: Pixabay illusztráció

Erő és stabilitás: plank gyakorlása

A plank gyakorlat is erősíti a kar és a váll izmait, de még inkább a törzset és a hátat – ez utóbbi nem csak egészségjavító, hanem esztétikailag is fontos, hiszen a fürdőruha vagy a kivágott ruhák közül sok fazon mutat meg kisebb-nagyobb részt a hátadból. Ha rendszeresen, akár minden nap gyakorolsz, rövid idő alatt fejlődhetsz. Akár a párod is bevonhatod, és néhány hetes gyakorlást követen 2-3 percig is végezhetitek közösen, majd lépjetek tovább a nehezített változatokhoz, például az oldalfekvésben, vagy a fordított, csuklótámasszal végzett plankhez.

bikini strand nő
A fürdőruha vagy a kivágott ruhák közül sok fazon mutat meg kisebb-nagyobb részt a hátadból is, ezért ezt a testrészt is különös gonddal érdemes edzened
Forrás: Pixabay illusztráció

Tartásjavítás evezéssel és törzsemeléssel

A szép tartás eléréséhez a törzs erősítésével a plank gyakorlat sokat segít, emellett érdemes minél több evezést is végezned – ezt akár a köztéri fitnesz parkokban lévő gépeken is rendszeresítheted. Otthon pedig gyakorold hetente többször 15, 20-as ismétlésekkel a hasonfekvésből végzett törzsemelést, tarkón összefűzött kezekkel. Ne lendületből dolgozz, hanem erőből. Felemelkedéskor lélegezz be, a farizmokat pedig lazítsd el a minél pontosabb kivitelezés érdekében. Legyél kitartó és ne add fel az elején a gyakorlást, hogy a kitűzött célt elérhesd!

TIPP! Ha hetente 2-3 alkalommal a szabad levegőn is futsz vagy kocogsz fél órát, azzal nem csak karcsúbb leszel, hanem az erőnléted is javul, sőt, mentálisan is jobban bírod majd a versennyel járó izgalmakat. 

Jelentkezz most te is, és legyél te az idei verseny győztese! Tudj meg minden további részletet a verseny menetrendjéről ITT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában