Barlangok hónapja

2024.03.04. 08:00

Veszprém vármegyében is több helyszínen kirándulhatunk kedvezményesen márciusban

Tizedik alkalommal hirdeti meg a Barlangok hónapja programsorozatot az Agrárminisztérium a nemzeti parkokkal együttműködve. A Balaton-felvidéken a Lóczy- és a Csodabogyós-barlang várja kedvezményes belépőkkel az érdeklődőket, a cseszneki szurdokban pedig teljesítménytúrán vehetnek részt a látogatók

Veol.hu

A Barlangok hónapja keretén belül kedvezményesen lesz látogatható a Csodabogyós-barlang is

Forrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A miskolci megnyitón Rácz András, a tárca természetvédelemért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, Magyarországon 4200 barlangot tartanak hivatalosan nyilván, amelyek összhosszúsága a háromszáz kilométert is meghaladja. Közülük harminchárom olyan idegenforgalmi hasznosítású barlang található öt hazai nemzeti park területén, melyek a nagyközönség előtt is nyitva állnak. Ezek kedvezményes és ingyenes túrákkal, az év más szakaszában nem látogatható barlangokkal is várják a látogatókat, tette hozzá.

Aggteleken, a Baradla-barlangban például húszszázalékos kedvezményt biztosítanak a hónapban, a Balaton-felvidéken a Lóczy- és a Csodabogyós-barlang várja kedvezményes belépőkkel az érdeklődőket, míg a cseszneki szurdokban egy teljesítménytúrán vehetnek részt a látogatók, mondta az államtitkár.

Rácz András hangsúlyozta, a tíz nemzeti parki igazgatóság éves, regisztrált látogatószáma mintegy 1,6 millió személy, és a látogatók mintegy egyharmada valamilyen barlangi programot keres fel - tájékoztatott az mti. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában