Bringások kedvence

2024.04.18. 07:00

Esélyes két Veszprém vármegyei kerékpárút is

Közönségszavazással dől el, melyik kerékpárút a bringások kedvence, az év kerékpárútja. A közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében közzétett pályázatára több tucat ajánlás érkezett, esélyes a Veszprém–Balatonalmádi és a Veszprém–Márkó kerékpárút is.

Benkő Péter

Idén is közönségszavazás dönti el, hogy mely kerékpárút lesz az év kedvence. Szavazni április 24-ig lehet

Fotó: Illusztráció / GettyImages

A kerékpárosok javasolhattak bringautakat, és szakmai zsűri választotta ki azt a tizenegyet, melyre április 24-ig lehet szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán. Értékelési szempont lesz, hogy olyan útvonal nyerheti el az Év Kerékpárútja címet, amely izgalmas ahhoz, hogy a bringások bakancslistájukra tűzzék. Valamennyi útvonal érdekes építészeti vagy természeti látnivalókat érint, de fontos szempont az út jó minősége, biztonsága is.

A pályázat célja, hogy minél többen üljenek biciklire, aktívan felfedezve ezeket a tájakat, de az utak építése, fejlesztése, fenntartása is folyamatos munka, hiszen a kerékpárutak akkor így adnak felejthetetlen élményeket.

Az Év Kerékpárútjára az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet képek szerint, a fenti határidőig legtöbb kedvelést elnyerő kép viselheti majd a kitüntető címet, melyet tavaly a Békéscsaba körüli Wenckheim kerékpárút nyert el. Az eredményt április 25-én hirdetik ki, az ünnepélyes átadó május 11-én, a közlekedési kultúra napján lesz. Ezt a napot a Közlekedéstudományi Egyesület szervezi 2015 óta az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos, kulturált közlekedésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában