Rejtvényfejtés és sakkverseny

2024.04.16. 14:00

Szellemi torna nyugdíjasoknak

Immár hagyományosan a Bakony fővárosa adott otthont a vármegyei nyugdíjasklubok sakk- és rejtvényfejtő versenyének. A szellemi vetélkedőn közel negyvenen vettek részt.

Kelemen Gábor

A Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Vármegyei Egyesület fő szervezésében, a Zirc Városi Nyugdíjas Klub és a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB társszervezésében lezajlott eseménynek a városi könyvtár biztosított helyet.

Rejtvényfejtésben és sakkban mérték össze tudásukat a versenyzők
Fotó: Kelemen Gábor

Elsőként a Nyugdíjas himnusz harsant fel a Navratyil házaspár és a helyi nyugdíjasklub tagjainak közreműködésével. A verseny résztvevőit Ottó Péter, Zirc város Idősbarát díjjal kitüntetett polgármestere köszöntötte, s örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást.

Az idén ötvenesztendős Zirc Városi Nyugdíjas Klub részéről Pék László klubvezető is üdvözölte a verseny résztvevőit, külön köszöntve Paulics Istvánt, az Életet az Éveknek Veszprém Vármegyei Egyesület elnökét.

A rejtvényfejtő versenyen már tavaly is szoros volt a küzdelem a dobogós helyekért, most pedig mindez fokozódott, hiszen azonos pontszámmal végzett az élen Gyarmati Lászlóné (Jószerencsét Nyugdíjas Klub Ajka-Padragkút), Márton Lászlóné (Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klub) és Preininger Sándorné (Diabetes Klub Ajka).

A második helyen is hármas holtverseny alakult ki, mindössze két ponttal lemaradva követte a bajnok triót Jung Erzsébet (Öröm-Forrás Nyugdíjas Klub Veszprém-Kádárta), Martonné Papp Éva és Wittmanné Andor Marianna (mindketten Ajka Egészségügyi Nyugdíjas Klub). A harmadik helyen is pontosztozkodás történt Burza Ernőné (Bánkis Természetjárók Nyugdíjas Gyalogló Klubja) és Kun Zsuzsanna (Diabetes Klub Ajka) között.

Fotó: Kelemen Gábor

A sakkversenyen ezúttal hölgyek is képviseltették magukat. Eredmények: Nők: 1. Weingartnerné Gulyás Zsuzsanna, 2. Kovácsné Kozma Anikó (mindketten Veszprém, Laczkó Dezső). Férfiak: 1. Palla György (Veszprém), 2. Kurics László Endre (Pápateszér), 3. Kovács József (Ajka).

A verseny helyezettjei kategóriánként oklevelet vehettek át és tárgyi jutalomban is részesültek. A játékos délelőtt ezzel még nem ért véget, aki mellé a szerencse is elszegődött, ajándékkal gazdagodott a tombolasorsoláson.

Az eseményen műsorvezetőként közreműködött Csaba Lilla, a házigazda intézmény munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában