Összefut a nyál a szánkban

2017.11.21. 13:50

Tokány vagy betyárleves – Melyik bakonyi étel a legjobb?

Ahogyan minden tájegységnek a Bakonynak is megvan a maga gasztronómiai íz világa. De melyik a legfinomabb közülük?

Szauer Annamária

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: lenetstan

A mindmegette.hu oldalon megtalálható receptekkel, most bemutatunk néhányat.

Bakonyi sertésszelet

Első versenyzőnk a bakonyi sertésszelet. Akkor az igazi, ha a hús megfelelően omlós és a szaft krémességét is eltaláljuk.

Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával

Nem csak a sertés, a baromfi is kiváló alapanyag lehet a tradicionális ételekhez. A csirkének az erdei gombák pikáns ízt adhatnak. Ha van lehetőségünk a bakonyi csirkepaprikásból se hagyjuk ki.

Bakonyi sertéstokány

A tokányok igen népszerűek a magyar gasztronómiában. Ez nem csoda, hiszen rendkívül ízes, laktató ételnek számítnak. Természetes ennek is megvan a bakonyi változata.

Bakonyi betyárleves

Levesfogyasztó nemzetként kihagyhatatlanok a bőséges levesek. A bakonyi betyárleves borjúból az igazi. Lisztes tejföllel habarva készítjük.

Bakonyi palacsinta

Igen a palacsintának is van bakonyi változata. Ez egy sós palacsinta, amit gombás, hagymás és kakukkfüves töltelékkel készítenek. A tejföl itt is elmaradhatatlan.

A kérdés nyitott: melyik a legfinomabb bakonyi étel? Ha nincs a felsoroltak között írja meg nekünk kommentben!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában