Egészség

2017.11.15. 10:00

A sokoldalú hullámmasszázs: segíthet az anyagcserében, álmatlanság, székrekedés, izomláz esetén

A hullámmasszázs a hagyományos kézi nyirokmasszázs hatékonyságának többszörösével bír.

Tóth B. Zsuzsa

Ányosi Judit természetgyógyász, fülakupunktúra-addiktológus szerint a mozgásszegény életmód, az egész napos álló- vagy ülőmunka, a test öregedési folyamatai, a túlsúly, az egészségtelen táplálkozás, az esetleges a genetikai adottságok mind lassíthatják a keringést. Így a felhalmozódó salakanyagok, a lassuló anyagcsere és romló idegrendszer kellemetlen tüneteket, sőt, idővel akár komoly betegségeket is okozhat. A hullámmasszázs-készülék segítségével megelőzhető, kezelhető a nyirokpangás, de használata elengedhetetlen feltétele a hatékony alakformálásnak is, mivel ez a kezelés biztosítja, hogy a felszabadított zsír és méreganyagok kiürüljenek a szervezetből.

Ányosi Judit a hullámmasszázst végző géppel Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A hullámmasszázs más kezelésekkel együtt is jól használható, kiegészíti a testtekercselést vagy az ultrahangos eljárásokat. A végtagokra speciálisan kialakított kompressziós csizmákat, kesztyűket, derék-övet helyeznek, a gép által vezérelt, egymás után felfúvódó légkamrák folyamatosan váltakozó hullámmasz-százs-effektust idéznek elő. Enyhe, ritmikus nyomáshullámok keletkeznek, végighömpölyögnek a láb legalsó pontjától a bokán, combon át a csípőig, és kellemes masz-százsérzet kíséretében masz-szíroznak a szív irányába. Már az első kezelés után sokkal könnyebbnek érzik a vendégek a végtagjaikat, a hullámmasszázs hatására a fel-élénkülő nyirokkeringés segít a comb, derék körfogatának csökkentésében. Sokat javul

a bőr esztétikai megjelenése, csökken a narancsbőr. A masszázs javítja a gyenge fizikai kondíciót, segít álmatlanság, gyulladások, izomláz, immungyengeség, nyiroködéma esetén. Javítja a bélfunkciókat, segít megelőzni a mélyvénás trombózist, isiászt, érszűkületet, cukorbetegséget, székrekedést, visszértágulatot. A kezelés során a nyirokfolyadék, salakanyag természetes úton távozik. Ajánlható mindenkinek, aki javítani szeretne egészségi állapotán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában