nagyon hiányoztak a vendégek

2021.04.09. 14:00

Áprilisi folytatás: örömmel nyitottak ki az üzletek

Nagyon örültek az újranyitásnak az üzletek tulajdonosai, vezetői és a vásárlóik is, ez derült ki körképünkből. Munkájuk a szenvedélyük egyben, és bevétel nélkül nem volt egyszerű az anyagi helyzetük. Továbbra is kiemelten figyelnek az egészségügyi biztonságra, a maszkhasználatra, a távolságtartásra, a fertőtlenítésre, a vevők létszámára.

Kovács Erika

Fotó: Györkös József

- Kicsit hosszúra nyúlt a március 8-a óta tartó kényszerű szabadság – utalt az elmúlt hetekre Németh Andrea, a veszprémi belvárosi üzletház könyvesboltjának vezetője. Eleinte jól jött a pihenés, de aztán nagyon várták, hogy nyithassanak, hiányozott a munkájuk, és hiányoztak az emberek. Remélik, szép lassan visszatér az élet hozzájuk, bíznak a jövőben. Az elmúlt hetekben felkutatták az újdonságokat is, amiket azóta a polcokra is kitettek az üzletben, ahol alapvető a kézfertőtlenítés, a maszk és a vevőszám korlátozása.

Németh Andrea, a veszprémi belvárosi üzletház könyvesboltjának vezetője már nagyon várta az újranyitást Fotó: Kovács Erika/Napló

- Nem kérdés, mennyire örülök az újranyitásának – vélekedett Rozgonyiné Szabó Réka. Az alsóörsi kozmetikus, aki férjével három gyermeket nevel, azt mondta, a hozzá hasonló vállalkozó egy fillért sem keres, ha nem dolgozik, így nem volt könnyű helyzetben. A munkája szenvedélye egyben, a vendégek is nagyon hiányoztak neki, így az elmúlt időszak nehéz volt számára. A világjárvány rányomta bélyegét az emberek helyzetére, és az elmúlt egy évhez hasonló nehézségeket tízéves kozmetikájában még nem élt meg, és reméli, mielőbb rendeződik majd az élet minden területen.

Örömmel nyitotta ki öt hét után ajkai divatáruüzletét Szalai Ibolya, aki 33 éve dolgozik a kereskedelemben. Az üzletasszony úgy fogalmazott, a kényszerű szünet után felemelő érzés volt belépni az üzletbe, mert szereti a munkáját, a pezsgést. A húsvét előtti zárás nagy problémát okozott neki anyagilag, mert ilyenkor vásárolnak az emberek ünnepi holmikat. Most esküvőre való ruhákat keresnek, de a hideg idő miatt van igény kabátra, melegebb holmikra és sajnos gyászruhákra is. Ibolya az elmúlt hetekben szépítette a környezetét, otthonát, a kertet.

Szántóné Muzsi Erika fodrász Illési Oszkárné frizuráját készíti az ajkai üzletben Fotó: Györkös József

Szomorúan vette tudomásul a bezárást Szántóné Muzsi Erika ajkai fodrász, de miután tavaly tavasszal már átélt hasonlót, készen állt a vészforgatókönyve a mostani helyzetre. Így kezdődhetett a tavaszi nagytakarítás, a kertészkedés, és több ideje jutott kétéves kisunokájára. Mind mondta, a bizonytalanságot senki sem szereti, de az idegeskedés nem vezet sehova, így próbálta megőrizni a nyugalmát. Ebben sokat segített a családja, amely mindenben mellette állt, támogatta. Az újranyitásnak nagyon örült, végre ismét azzal foglalkozhat, amit szeret. Hiányoztak neki a vendégek, őket a második családjának tekinti, a munkája, fodrászata pedig a második otthona. Az üzletben mindig is kiemelten figyelt a rendre, a tisztaságra, így nem jelent problémát az egészségügyi biztonság betartása. A járvány sok mindenre megtanította: türelemre, pozitív hozzáállásra, a legfontosabb érték pedig az egészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!