Több mint 17 milliárd forintot kaptak a Veszprém megyei gazdák

A Veszprém Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye szerint az Egységes Kérelem néven ismert agrártámogatás idei kifizetései meghaladták Veszprém megyében a 17 milliárd forintot. A következő évre vonatkozó igényeket május 17-ig lehet szankciómentesen benyújtani.

Napló-információ

A megyében befejeződtek a betakarítási munkálatok, melyek az őszi árpa aratásával kezdődtek meg június végén

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A tavaly igényelt támogatásokat javarészt területalapú alaptámogatás és zöldítési jogcímen fizették ki. Veszprém megyében előbbi jogcímen 7,7 milliárd, utóbbin mintegy 3,8 milliárd, összesen 11,5 milliárd felhasználható forráshoz jutott csaknem 4 ezer gazda. A további jogcímekkel együtt az összes támogatás meghaladja a 17 milliárd forintot Veszprém megyében.

Az idei évre vonatkozóan április 7-én nyílt meg az Egységes Kérelem benyújtását lehetővé tévő elektronikus felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési oldalán. A szankciómentes benyújtás határideje május 17. A május 17-ét követően benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására május 31-ig van lehetőség. Azok a gazdálkodók, akik május 17-e és június 9-e között nyújtják be kérelmüket, munkanaponként 1 százalékos támogatás csökkentésre számíthatnak. Június 9-e után már nincs lehetőség kérelem beadására.

Az Egységes Kérelem benyújtása kizárólag elektronikus úton történik, ehhez Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Ügyfélkaput bármelyik Veszprém megyei kormányablakban díjmentesen nyithatnak a gazdálkodók, kollégáink segítségnyújtása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!