Veszprém megyében is megtelnek a szállodák a pünkösdi ünnepekre

A pünkösdi hosszú hétvégén megtelnek a wellness-szállodák, amelyekbe magyar vendégek, főként családok érkeznek már pénteken.

Kovács Erika

20210515 Balatonfüred Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A legtöbb vendég hétfőig marad, erről beszélt Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort tulajdonosa, ügyvezető igazgatója és Böjte Éva, a sümegi Hotel Kapitány igazgatója. Kiderült, népszerű a SZÉP-kártya, a védettségi igazolványt érkezéskor elkérik, amely egyik hivatalos irattal együtt érvényes.

– Telt ház lehetne, akkora az érdeklődés a pünkösdi hétvégére, de 90 százaléknál megállítjuk a foglalásokat az egészségügyi biztonság érdekében – mondta Rádóczy Andrea, aki kiemelte, a wellnesshotel iránt elsősorban magyar vendégek, főként családok érdeklődnek. A mostani az első igazi nagy roham az újranyitás óta. A vendégek már pénteken megérkeznek, és a legtöbben csak hétfőn utaznak el.

Rádóczy Andrea
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tulajdonos, ügyvezető igazgató arról is beszélt, hogy már most nagyon sok foglalás érkezik nyárra, így júniusra, júliusra, augusztusra, és so­kan hosszabb tartózkodást terveznek.

A korábbi években elsősorban két-három éjszakára foglaltak, most pedig gyakoriak az egy hétnél hosszabbak is. A hotel negyvenfős csapata március 1-je óta startvonalon áll, ugyanis akkor megnyitottak az üzleti céllal érkezett vendégek részére.

Ami az egészségügyi biztonságot illeti, a Covid-kézikönyv alapján dolgoznak, a személyzet továbbra is maszkban végzi a munkáját, folyamatosan fertőtlenítik például a liftgombot, a korlátokat, a kilincseket, fogantyúkat, a távirányítókat, az asztalokat és a tálalóeszközöket. Nagyon élénk hosszú hétvégi forgalomra számítanak az előfoglalások alapján a sümegi Hotel Kapitányban is, erről beszélt Böjte Éva, a szálloda igazgatója. Csaknem telt ház lesz a 160 szobás hotelben, ahová családos magyar vendégek érkeznek, köztük több törzsvendég is bejelentkezett. Természetesen mindenkitől kérik a védettségi igazolványt egy hivatalos irat kíséretében.

Böjte Éva
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az emberek arról beszéltek nekik, hogy már nagyon várták az újranyitást, és vannak olyan vendégek is, akik a szilveszteri foglalást tették át a pünkösdi hétvégére. Csaknem mindenki megérkezik pénteken, a hotelben sok családi programmal, megújult lovagi tornával készültek. Figyelnek az egészségbiztonságra, a folyamatos fertőtlenítésre, a még fokozottabb takarításra, a büfépultnál kiszolgálják a vendégeket, így nem kell egymás után megérinteniük a szerviz­eszközöket.

Megtartották dolgozóikat, akik a bezárás alatt a felújítási munkákban vettek részt, és mindenki megkapta már mindkét oltást. Mostanra töltötték meg a medencéket termálvízzel, amit saját kútból nyernek. A magas metakovasav-tartalmú víz a kellemes fürdőzés, úszás mellett rendkívül kedvező az egészségnek, így gyulladáscsökkentő, ízületvédő hatása van.

Azok a vendégek, akik már megkapták az oltásokat, illetve átestek a fertőzésen és van védettségi kártyájuk, maszk nélkül vehetik igénybe a szolgáltatásokat, ahogy a 18 év alattiak is, akiknek egyelőre nincs igazolványuk, de szüleikkel együtt tartózkodhatnak a hotelekben. A távolságtartásra kiemelt figyelmet fordítanak a szálláshelyeken.

Többen jelezték, Szép-kártyával fizetnek, és az külön örvendetes, hogy a kártya egyes zsebeit, illetve alszámláit év végéig össze lehet vonni, így lehet fizetni vele például szállásért, vendéglátásért és masszázsért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!