Vevői igények

2024.02.13. 17:29

Jönnek még újabb multik Zircre? Válaszokat kaptunk kereskedelmi láncoktól

Lapunknak többször jelezték zirci és Zirc környéki olvasóink, örülnének, ha újabb nagy kereskedelmi láncok nyitnának üzleteket a bakonyi kisvárosban. Megkérdeztük két multi hazai cégét – azokat, amelyikeket a legtöbben kedvelik a környékbeliek közül –, van-e esély arra, hogy itt bővítik hálózatukat. Kaptunk válaszokat, így e téren a találgatásoknak vége.

Rimányi Zita
Valószínűleg mostanában nem települnek le újabb kereskedelmi multik Zircen, így emiatt nem csökken a már meglévő kisebb-nagyobb, kedvelt boltok forgalma Fotóillusztráció: Rimányi Zita

A zirciek, a környéken élők egy része úgy véli, elkelne egy drogéria- és egy diszkontlánc üzlete a járási székhelyre, főleg a kereskedelem szempontjából nagy vonzáskörzete miatt. Mivel rendszeresen elmennek ezek győri vagy veszprémi boltjaiba, a helyben nyitott üzletek révén pénzt, időt spórolnának meg, emiatt nem kellene utazniuk. Ezért megkérdeztünk két multit, van-e esély a vevők vágyainak teljesítésére. 

A Lidl Magyarország válasza szerint a cég az üzlethálózat bővítésének lehetőségét megvizsgálta, de a jelenleg hatályban lévő jogszabályok új zöldmezős beruházás megvalósítását nem teszik lehetővé. (Itt a vállalat valószínűleg a régóta hatályban lévő, többször változtatott országos szabályozásra, a kormányrendeletre utal, amely szigorú feltételekhez köti a nagyobb kereskedelmi egységek építését – a szerk.) „Amint lehetőség nyílik új áruház nyitására Zircen, úgy mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez mielőbb megvalósulhasson, és a lakosság igényeit az üzleteinkben megszokott kedvező árakon és kiváló minőségben kiszolgáljuk" – áll a folytatásban.

A DM Kft. válasza arra utal, hogy a Bakony fővárosában lakóknak webáruházuk használata lehet előnyös. „Új üzlet nyitása esetén mindenekelőtt a gazdaságossági és a fenntarthatósági szempontokat vesszük figyelembe. Eszerint úgy látjuk, hogy győri és veszprémi üzleteink jelentős számú vásárlóerőt tudnak kiszolgálni a régióban, miközben online shopunk szolgáltatásait folyamatosan bővítjük annak érdekében, hogy a vásárlókat mind szélesebb körben tudjuk elérni, akár olyan településeken is, ahol nincs üzletünk. Így jelenleg nem tervezzük üzlet nyitását Zircen."

Azt, hogy ezek a válaszok jó hírt jelentenek-e, olvasóink maguk dönthetik el. Véleményeiket továbbra is megírhatják lapunknak a [email protected] e-mail-címre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!