Hétfőn is szükségünk lesz az esernyőre Veszprém megyében

A nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Fotó: Elekes Gergő

Később egyre többfelé csökken, illetve begomolyosodik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, de a Nyugat-Dunántúlon néhol tartósan borult marad az ég. Ekkor elszórtan alakulnak ki záporok, északkeleten és a Dunántúlon zivatarok is.

A zivatarok veszélye miatt (villámlás, szélerősödés, jégeső) Veszprém megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint hétfőn általában gyenge intenzitású eső jellemzi az időjárást. Délutántól számíthatunk a felhőzet vékonyodására, szakadozására. Gyenge marad az északkeleti szél, délután 9 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Kedden erősen felhős égre tekinthetünk fel. A gomolyfelhőzetből zápor előfordulhat, de zivatar kialakulása sem zárható ki teljesen. A mérsékelt északnyugati szél záporok környezetében átmenetileg megélénkülhet. Kedden reggel 5, délután 14, este 9 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!