Napközben élvezhetjük a napsütést Veszprém megyében

Végre beköszönt az igazi indián nyár. Az indián nyárnak az október első felében kialakuló szélcsendes, hajnalonként hideg, párás, délutánonként többnyire derült vagy napos, kellemes hőmérsékletű, nyugodt időjárású napokat hívjuk.

veol.hu

Szombaton is a napsütésé lesz a főszerep, gyenge szél jellemzik az időjárást. Reggelre képződhetnek köd-és párafoltok, melyek délelőtt feloszlanak. Szombaton reggel 3°C, délután 15°C, este 7°C várható – írja a vmeteo.hu.

Vasárnaptól szerdáig anticiklon határozza meg időjárásunkat és hozza el az indián nyarat, melyet sokan a szeptemberi nyárutóban is, tévesen ennek hívtak. Ebben az időszakban reggelente párás, ködös lehet a levegő, később a napos idő lesz a jellemző. A hűvös reggeleket 15°C körüli délutáni hőmérsékleti értékek követik, de az időszak vége felé 20°C is lehet.

A jövő hét második felében légköri frontok okozhatnak változékonyabb időt, de jelentős lehűlés továbbra sem várható.

Hétfő

Reggelre ködfoltok képződnek (elsősorban az Alföldön), melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. Napközben észak, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadékra kicsi az esély. Az északnyugati szél néhol megerősödik. 16-17°C köré erősödik a nappali felmelegedés – írja a köpönyeg.hu.

Keddtől csütörtökig

Anticiklon határozza meg időjárásunkat, így nyugodt, kellemes őszi idő alakul ki. Reggelente párás, foltokban ködös lesz a levegő, míg délutánonként kisüt a nap. A délnyugati szél melegebb levegőt hoz hazánk térségébe: elérhetjük a 20 fokos maximumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!