Esős, fagyos, szeles hétvége vár Veszprém megyére

A szombat reggeli napsütést követően északnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék.

Országos fagy lesz szombat reggel -10, -2°C-os értékekkel, délutánra is csak +1, +6°C közé melegszik a levegő. Késő estétől északnyugaton esőzés kezdődhet. A déli, délnyugati szél megélénkül - írja a koponyeg.hu.

Vasárnap

Hajnalban sokfelé várható csapadék: az ország nagy részén eső, de a kb. Budapest-Tiszafüred vonaltól északra havazás. Napközben csökken a csapadékhajlam, ekkor inkább szórványosan lehetnek csak gyenge esők, szitálás. Este aztán újabb csapadékhullám érkezik: ekkor a Dunától keletre várható kiadós csapadék: nagyrészt eső, de az Északi-középhegységben végig havazhat. Inkább csak estétől élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. +1 és +6 fok között változik a hőmérséklet.

Hétfő

Reggelig északon még havazhat, illetve a Tiszántúlon eshet az eső. Napközben aztán nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Az ÉNy-i szél élénk lesz. +4, +5 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Orvosmeteorológia: Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Készítette dr. Pukoli Dániel

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik