ítélet

2018.01.23. 07:00

Két évre ítélték el a cukros bácsit a veszprémi bíróságon

Szexuális cselekményekre vett rá két kiskorú fiút ellenszolgáltatásért egy idős férfi, akit ezért a bíróság előbb felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, majd jogerősen két évre börtönbe zárt.

Mátételki András

A Nagyvázsonyhoz közeli településen lakó, nőtlen A. B. Ernő születése óta ismerte azt a 14 éves fiút, akit arra kért meg 2016 augusztusában, hogy a nagyvázsonyi Teleházban rendszeresen megforduló 15 éves barátjának mutassa be. A találkozás alkalmával mindkét legénynek vásárolt chipset, kólát, focis kártyát, valamint egy-egy doboz márkás cigarettát. Egyúttal tudomásukra hozta, hogy szexuális ellenszolgáltatás fejében a jövőben vásárolna nekik még édességet is.

Amikor autójával visszavitte a két sértettet a teleházhoz, útközben mindkettőjüket kényes helyen fogdosta. A 61 éves vádlott közölte velük, amennyiben belemennek az „üzletbe”, a település boltjánál mindennap kora délután megtalálják őt. Két nappal később a fiúk megjelentek az élelmiszerüzletnél a megbeszélt időpontban, majd innen a vádlott kocsijával elvitte őket a nagyvázsonyi kolostor romjaihoz. A két kamasz ekkor felvetette, hogy a szexuális szolgáltatásért ne csak édességet, cigit vegyen nekik a vádlott, hanem pénzt is adjon. Abban állapodtak meg, hogy a mások elől titkolni való találkozások után kapnak fejenként öt-, illetve négyezer forintot, valamint egy-egy doboz füstölnivalót. Már az első alkalommal orális szexre került sor, amiért a fiúk megkapták a kialkudott pénzüket és cigarettájukat. Máskor a futballpálya mögötti területre vitte őket, ahol a kamaszok „örömet szereztek” az idős férfinak. Ezen kívül még hatszor került sor ilyen jellegű találkozóra, ahol nem mindig volt jelen mindkét sértett. A bíróság azt is megállapította, hogy a vádlott tisztában volt azzal, hogy a két fiatal még nem töltette be a 18. életévét. B. Ernő a nyomozati szakban tagadta a bűncselekményt, ám a bíróság előtt már részben beismerte tettét. Azt vallotta, hogy a hozzá korban közel álló nőkhöz nem mert közeledni, mert félt a kudarcélménytől, ugyanakkor azt vette észre magán, hogy kezdett vonzódni a serdülő fiúkhoz és lányokhoz. Kijelentette, hogy pszichológusnál részt kíván venni terápián. A teleházban dolgozó tanúk arról beszéltek, hogy a fiúk elmesélték nekik, miket csinálnak az idős férfivel, aki ezért cserébe pénzt is ad nekik.

A Veszprémi Járásbíróságon A. B. Ernőt a szexuális cselekményért ellenszolgáltatás nyújtásával elkövetett gyerekprostitúció kihasználásának bűntette miatt öt évre felfüggesztett két év szabadságvesztésre ítélték.

A törvényszék lényegesen változtatott a döntésen: a férfinek két évet börtönben kell töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!