súlyos testi sértés

2018.03.05. 11:00

Hajba kaptak a vendégek egy várpalotai esküvőn

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 41 éves, Fejér megyei illetőségű férfival szemben, aki 2017 nyarán, egy, a várpalotai várban tartott esküvőn verekedett - közölte Gulyás Ildikó, a megyei főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi élettársával vett részt az ünnepségen, és a sértettel, valamint annak párjával együtt, közös asztalnál foglaltak helyet. A két nő között az este folyamán azonban nézeteltérés támadt, amely odáig fajult, hogy mind a négyen a várkapu elé mentek, ahol a szóváltásból veszekedés lett, és végül a két vitázó vendég egymás haját kezdte tépni.

A vádlott élettársa védelmére kelve a másik nőt a térdével karon rúgta, amit azonban már annak párja sem tűrt, és a társa segítségére sietett. Az elkövető ekkor a férfit olyan erővel bántalmazta, hogy az a földre esett, és rövid időre az eszméletét is elvesztette, az élettársával huzakodó nőt pedig a nyakánál fogva távolította el a párjától.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló zúzódásos és töréses sérüléseket szenvedett, míg az egymással vitázó nőknek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek, melyek miatt azonban nem kezdeményeztek felelősségre vonást. Az ügyészség a vád-iratában a verekedő férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában