balesetmentes közlekedés

2019.10.19. 07:00

Iskolarendőrök a várpalotai iskola első osztályában

A biztonságos gyalogos közlekedésről beszéltek a várpalotai rendőrök egy Bán Aladár Általános Iskola Rákóczi Telepi Tagiskolájában, a minap, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Goda Dénes rendőr törzszászlós, iskolarendőr a kisdiákok között

Forrás: Rendőrség

A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét, „Az iskola rendőre” programot, mialatt az iskolarendőr egész évben kapcsolatban áll az intézmény vezetésével, a diákokkal.

Goda Dénes rendőr törzszászlós, iskolarendőr a kisdiákok között
Fotó: Rendőrség

A program célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének segítése, az ezzel kapcsolatos ismereteik bővítése. A mostani foglalkozáson az elsősök megtanulták többek között azt, hogy a láthatóság, a feltűnő mellény, kerékpáron a prizma nagyon fontos, különösen őszi és téli sötét reggeleken és délutánokon, és gyalog a járdán kell menni. Ha ez nincs, akkor az úttest melletti padkán, illetve az úttest szélén, lehetőleg a bal oldalon. Ha van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, azon kell átmenni az út túloldalára, de előtte figyelmesen körül kell nézni.

A foglalkozáson a gyerekek fényvisszaverős hátizsákot kaptak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!