sörözőben dulakodtak

2020.01.08. 20:25

Ítéletet hoztak a halálos veszprémi verekedés ügyében

Öt év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és öt évre eltiltotta a közügyektől Pfeifer Péter bíró Gy. G.-t, a Veszprémi Törvényszéken, az előkészítő ülésen, szerdán, ahol videós távmeghallgatáson volt jelen a vádlott és védője.

Kovács Erika

A bíróság döntött

Fotó: Kovács Erika/Napló

A 32 éves férfi tavaly áprilisban az egyik veszprémi sörözőben úgy megütötte a vele kötekedő, szintén ittas férfit, hogy az hanyatt esett, fejét a padlóba beütötte, és koponyasérülés miatt meghalt.

A férfit halált okozó testi sértés bűntettével, és kábítószer fogyasztás, illetve birtoklás vétségével vádolta a főügyészség, és több mint 600 ezer forint bűnügyi költséget is ki kell fizetnie. Az illető, aki végzettségére nézve gépésztechnikus, korábban jó egzisztenciával Németországban dolgozott, beismerte bűnösségét, lemondott a tárgyalásról való jogáról. Ennek – szemben Pados Zita ügyész álláspontjával – Pfeifer Péter bíró helyt adott, így már az előkészítő ülésen ítélet született. A vádlott az utolsó szó jogán részvétet mondott az elhunyt megjelent rokonainak, és hozzátette, nagyon sajnálja, ami történt. A hozzátartozók azt mondták, „tönkretetted a családunkat!”

Ítélethirdetés a Veszprémi Bíróságon
Fotó: Kovács Erika/Napló

Brodmann Péter ügyvéd enyhítő körülménynek jelölte meg, a vádlott megbánását, a beismerést, nem állt szándékában az emberölés, hogy családfenntartó, felesége gyesen van, két kiskorú gyermeke közül egyik asztmás, rendszeres kórházi kezelésre szorul. A férfi a verekedés idején unszolásra fogyasztott kábítószert. –Sajnos belement ebbe, pedig elterelés alatt állt, mondta az ügyvéd. A súlyosbító körülmény között elhangzott, a férfi büntetett előéletű, egy korábbi kábítószer birtoklás miatt büntetőeljárás alatt állt, és ittas járművezetést is elkövetett. A vádlott a jövőjét érintő bírói kérdésre közölte, családjára, gyermekeire figyel, mellőzi az alkoholt, drogot.

A vádlott videós távmeghallgatáson volt jelen a vádlott és védője
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ítélet szerint a férfi büntetése kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen. Büntetésébe beszámítják a 2019 április 20-tól 22-ig őrizetben, és azóta letartóztatásban eltöltött időt. A bíróság elrendelte az egy év négy hónapos, felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtását is, amit a Veszprémi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt, súlyos testi sértésért szabott ki. Az ítélet kihirdetése után az ügyész, az ügyvéd és a vádlott három nap gondolkodási időt kért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!