lerótták kegyeletüket

2020.08.04. 17:53

Halálos lövést kapott – Gamauf Jánosra emlékeztek az almádi rendőrök

Tíz éve szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégára emlékeztek a balatonalmádi rendőrök.

Forrás: rendőrség

Gamauf János rendőr főtörzsőrmestert, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság balesethelyszínelőjét, megbízott motoros járőrvezetőjét szolgálatteljesítés közben 10 éve augusztus 4-én érte halálos lövés Alsóörsön – írja a police.hu. Egy sötétben megbúvó férfi az intézkedő rendőrökre és az ellenőrzött autóra több lövést adott le a település határában.

Gamauf János rendőr főtörzsőrmester és a gépkocsi egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

A balatonalmádi rendőrök minden évben leróják kegyeletüket ezen a napon egykori kollégájuk nyugvóhelyénél és halálának helyszínén. A balatonalmádi sírhelynél az emlékezés virágait helyezték el, az alsóörsi emlékműnél gyertyát gyújtottak, majd Borbély Zoltán rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető emlékezett a halála után is példaként szolgáló rendőrre 2020. augusztus 4-én.

Fotó: rendőrség

A megemlékezésen részt vett Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Kepli Lajos balatonalmádi polgármester, Hebling Zsolt alsóörsi polgármester, továbbá Ferenczy Gábor alpolgármester és Báró Béla jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!