bűnmegelőzési kortárssegítők

2020.08.28. 11:20

Unokázós csalók, besurranók – Továbbképzést tartott a rendőrség Füreden

A rendőrök főként a csalók észlelésére és a bűncselekmények megelőzésére hívták fel a nyugdíjasok figyelmét.

police.hu

Forrás: Rendőrség

A balatonfüredi rendőrök augusztus 27-én délelőtt hívták össze a rendőrkapitányság illetékességi területén tevékenykedő bűnmegelőzési kortárssegítőket, melynek során ismertették az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőit.

Az előadók többek között arra kérték a jelenlevőket, hogy a besurranások megelőzése céljából napközben is zárják az utcakapukat, illetve a bejárati ajtókat, és idegeneket soha ne engedjenek be otthonaikba. Kitértek a házaló árusoktól vásárolt termékek veszélyeire is, hiszen az ily módon eladni kívánt áruk gyakorta rossz minőségűek vagy felárazottak és garancia sem jár hozzájuk.

Fotó: Rendőrség

A rendőrök ezen kívül felhívták a figyelmet az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott termékbemutatókra is, valamint szóba került az úgynevezett unokázós csalás jelensége, amely többnyire megelőzhető azzal, ha azonnal visszahívják telefonon a segítséget kérő vagy állítólagosan bajba jutott unokát, illetve annak szüleit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!