ítélet

2021.02.20. 07:00

A Veszprémi Bíróság előtt felelt az a férfi, aki fiatalkorúakat zaklatott az interneten

Szexuális kényszerítés és gyermekpornográfia bűntette miatt öt év börtönre ítéltek egy 35 éves férfit.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

A törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott internetes játékon ismerkedett meg a 12 és a 14 éves fiúkkal, akiket szeméremsértő cselekedetekre, szexuális tartalmú felvételek készítésre és elküldésére vett rá. Emellett maga is készített ilyen felvételeket az egyik fiatalról.

A vádlott a játékban először különböző többletjogok adásának ígéretével vette rá a fiatalkorú sértetteket a fotók elkészítésére, később pedig a játékból való kitiltással fenyegetőzött. Ennek kapcsán a 35 esztendős férfi azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem teljesítik a kéréseit, közzéteszi az interneten a róluk készített kompromittáló felvételeket.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletében a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. A bűncselekményhez használt laptopot, routert, adattárolót, valamint a mobiltelefont és a SIM-kártyát elkobozta a vádlottól, akit egyúttal köteleztek a 300 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!