bíróság

2021.02.02. 20:00

A zárkatárs vallott a várpalotai gyilkosság ügyében: „mindig tagadni fogja”

„Hallottam, amikor B. Zs. azt mondta G.-nek a zárkában, hogy megölte a nőt és a kisfiút, de mindig tagadni fogja” – ezt állította a vádlott volt zárkatársa Polgár András bíró előtt a Veszprémi Törvényszéken, kedden a távmeghallgatáson, a várpalotai kettős gyilkosság ügyében.

Kovács Erika

A vádlott két évvel ezelőtt az előkészítő tárgyaláson

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Legalább három alkalommal beszélt B. Zs. a zárkában lévő G-nek arról, hogy ő csinálta. A nőt egy magas nyakú pulóverrel fojtotta meg, a kisfiút megszúrta, és benne hagyta a kést, ezt mondta B. Zs. volt zárkatársa, akit tanúként hallgatott meg a bíróság kedden. A férfi felidézte, hallotta azt is, hogy a vádlott közölte G.-vel, hogy a bűncselekmény után elment, de megijedt, így visszament a házba. Utalt rá, fültanúja volt annak is, amikor B. Zs. lediktálta G.-nek, hogy mi történt, ugyanis az illető azt ígérte neki, a levelet eljuttatja az illetékeshez, hogy segítenek neki. A vádlott kettejük szembesítésekor azt mondta, soha nem látta a férfit, nem érti, mért tanúskodik hamisan, és nem mondott olyanokat, amiket az illető állított. Volt zárkatársa többször megismételte, „ismerem a csávót”.

A rendőrség a három évvel ezelőtti gyilkosság helyszínén
Fotó: Archív

Egy másik tanú, aki B. Zs.-nek szintén zárkatársa volt, úgy fogalmazott, látta, hogy a vádlott többször beszélt G.-vel, de azt nem hallotta, hogy mit, mert többen tartózkodtak a zárkában, és zaj volt. Meg nem is érdekelte kettejük beszélgetése, mert neki is megvolt a „maga problémája”. Azt látta, hogy G. írt valamit, de azt nem, hogy kinek. A tárgyalásra idézett harmadik tanú nem jelent meg. Az ügyet március 4-én, kilenc órakor folytatják. Gelencsér László sértetti ügyvéd kérdésünkre nem kívánt beszélni a történtekről. Keszthelyi Kálmán, a vádlott védője azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy B. Zs. követte el a bűncselekményt, akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A vádlott két évvel ezelőtt az előkészítő tárgyaláson
Fotó: Kovács Erika/Napló

 

Az ügyről korábban megírtuk, vádat emelt a főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt a 40 éves B. Zs.-vel szemben, aki a gyanú szerint kioltotta egy 22 éves édesanya és kétéves gyermeke életét 2018. szeptember 27-én este egy Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyi házban.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek. B. Zs. már az előkészítő ülésen sem emlékezett semmire. Bűnösségét nem ismerte el, azt mondta, „nincs közöm a halálukhoz, nincs erről emlékem”. Az ügyészi kérdésre, hogy korábban többször is miért tett beismerő vallomást, úgy mondta: „Emlékeim összevissza cikáztak. Nem én öltem meg őket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!