egy kis speed, egy kis marihuána

2021.03.11. 16:00

Angliában bedrogozott, hazaérve átesett az üvegajtón egy veszprémi férfi

Kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki korábban Angliában fogyasztott kábítószert, ám még hazatérve is az elfogyasztott kábítószer befolyása alatt állt, amikor ellenőrzés alá vonták.

Forrás: pixabay

A 28 éves veszprémi férfi 2019. augusztus 5-én került kórházba sérülései miatt, miután átesett egy üvegajtón – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Kábítószer-gyorstesztet végeztek nála, amely pozitív lett, ezért további vizsgálatára is sor került. Ennek eredményeként megállapították, hogy a vádlott a kórházba kerülését megelőzően amfetamin-, illetve cannabis-tartalmú kábítószert fogyasztott, melyek közül az előbbi speed néven kerül forgalomba, az utóbbi pedig marihuána fogyasztására utal. A férfi a kábítószereket korábban külföldön fogyasztotta el, ez azonban nem mentesíti a büntetőjogi felelősség alól.

Az elkövető a nyomozás során vállalta, hogy kábítószer-használatot kezelő ellátásban részt vesz, ezért a Veszprémi Járási Ügyészség 2020. január elején egy évre felfüggesztette vele szemben az eljárást. Amennyiben a férfi a felfüggesztés ideje alatt részt vett volna egy legalább 6 hónapig tartó folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vele szemben megszüntethető lett volna a kábítószer fogyasztás miatt indult büntetőeljárás. A terhelt azonban nem tett eleget a vállalásának, ezért a felfüggesztett eljárás folytatására és vádemelésre került sor vele szemben.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, egyúttal indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a 100 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!