Műanyagkukával támad a tapolcai buszpályaudvar biztonsági őrére

Garázdaság vétségével vádolja a Tapolcai Járási Ügyészség azt a 45 éves férfit, aki 2020. január elején, a tapolcai buszpályaudvaron szolgálatot teljesítő biztonsági őrrel összetűzésbe került, melynek során egy műanyag szemetessel próbálta többször is megütni.

A vádirat szerint az autóbuszállomás biztonsági őre az ittas elkövetőt a szabályzatnak megfelelően kiküldte a váróteremből, aki erre szidalmazni kezdte. Az őr ezek után a ruházatánál fogva kivezette a vádlottat, de egy perc sem telt bele, a férfi visszament, majd egy, a váróteremben talált műanyag szemetest felkapva megindult a biztonsági őr felé.

A vádlott váróteremben tartózkodó édesanyja ekkor a fia és az őr közé állt, de a vádlott meglökte és kezében a szemetessel a biztonsági őr felé ütött, aki a kezével hárította az ütést, majd gumibotjával meg is ütötte a vádlottat. Az így kialakult dulakodásban az elkövető és édesanyja is a földre került, s a feleket végül egy, a váróteremben tartózkodó férfi választotta szét, majd fogta le a továbbra is agresszív vádlottat.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, s abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!