Engedély nélkül beköltözött egy a Pápa környéki házba, majd elkezdte szétbontani

Lopás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki előbb engedély nélkül beköltözött egy lakatlan házba, majd azt a hozzá tartozó melléképülettel együtt nekiállt bontani, a bontásból származó építőanyag egy részét pedig eladta.

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint az elkövető 2020. április végén költözött be a Pápa környéki faluban lévő és többek közös tulajdonát képező lakatlan ingatlanba, melyből a rákövetkező hónapban a sértettek tudta és belegyezése nélkül elkezdte kibontani az építőanyagot, melynek egy részét azután eladta.

A vádlott ilyen módon a lakóépületben felszedett 25 m² hajópadlót, melyből 13 m²-t eladott, a melléképület tetőszerkezetéből pedig gerendát, tetőlécet, padlásdeszkát, cserepet bontott ki, illetve szedett le, melyek egy részét szintén eladta. A férfi ezek után a melléképület tűzfalát is megbontotta, ám az onnan kiszedett téglákat senki sem vette meg.

A férfi a házból lopás szándéka nélkül kibontott továbbá 250 méternyi elektromos vezetéket, 12 méter vízcsövet és levágott 20 méter gázcsövet, amellyel közel 300 000 forint kárt okozott.

Az elkövető a lopással mintegy 100 000 forint, míg a rongálással összesen 2,1 millió forintot meghaladó kárt okozott a sértetteknek, amely nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!