Somlóvásárhelynél kapták el a rendőrök az iraki embercsempészt

A rendőrök egy embercsempésszel és húsz illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

Forrás: rendőrség

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a 8-as számú főúton, Somlóvásárhely közelében állítottak meg egy magyar rendszámú kisteherautót 2021. május 5-én délelőtt – írja a police.hu. Az Ausztria felé tartó járműben az 51 éves iraki sofőrön kívül húsz, magát szír állampolgárnak valló személy volt.

Fotó: rendőrség

Az utasok illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a helyszínre érkező rendőrök elfogták, és a gépjármű vezetőjével együtt előállították őket. A magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!