Összeveszett egy ismerősével, a buszsofőrön akarta levezetni haragját egy fiatal Pápán

Egy agresszív fiatalembernek börtönbe kell vonulnia, mert rátámadt egy buszvezetőre.

Mátételki András

Az eset 2019-ben, szilveszter napján történt az esti órákban Pápán, az egyik Jókai utcai buszmegállóban. A 22 éves, ittas vádlott valamin összekapott egy helybelivel, aki percekkel később felszállt a Bakonybélbe induló járatra. A büntetett előéletű vádlott mérgében kétszer-háromszor belerúgott a jármű oldalába, amit nehezményezett a busz sofőrje. A számonkérés után szóváltásba keveredett a két férfi. Amikor az autóbusz vezetője hátrafordult, K. Szilveszter megrúgta a jobb oldalát, majd tenyérrel arcon vágta.

A sértettnek sikerült lenyomni a padra támadóját, aki elszakította a sofőr ingét és megnyújtotta kötött mellényét. A vádlottat addig tartotta így, míg megérkeztek a rendőrök.

A Pápai Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, testi sértés vétsége miatt – halmazati büntetésül – K. Szilvesztert két év két hónap börtönre ítélte, amit helybenhagyott a törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!