Három halálos baleset két nap alatt – A szakértőt kérdeztük: mire figyeljünk?

Három nap alatt három halálos kimenetelű baleset is történt megyénk útjain.

Kovács Erika

20210709 Devecser, Halálos baleset történt Ajka-Bakonygyepes és Devecser között a 8-as főúton. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szerdán kora reggel egy kisteherautó és egy személyautó ütközött a 8-as számú főúton, Kislődnél, amikor a egy Citroen Saxó eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba. Ugyancsak szerdán egy 76 éves asszonyt gázolt halálra egy teherautó Pápán egy zebrán. Pénteken pedig Ajka-Bakonygyepes és Devecser között történt halálos baleset, amikor egy Veszprém felé tartó személyautó áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött az Audival, amelyben egy négyfős család utazott.

Mire figyeljünk?

Tárnai Balázs, a veszprémi autósiskola vezetője azt javasolta, ha közlekedünk, semmi másra ne koncentráljunk, csak az útra és a közlekedés többi résztvevőjére. Vezetés közben például semmiképpen ne telefonáljunk, ne beszélgessünk, mert mindez elterelheti a figyelmünket.

Arról is beszélt, hogy akinek betegsége van, fontolja meg a vezetést, illetve járjon rendszeresen kontrollvizsgálatokra, és mindenről tájékoztassa a háziorvosát. Az idősebb generáció figyeljen arra, hogy ebben a korban már lassabban reagál az ember mindenre, és valamennyi korosztályt kedvezőtlenül érintheti vezetés közben a mostani, szokatlanul nagy nyári hőség, valamint a frontok és a nagy hőmérsékletingadozás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!