Darazsak támadtak a kertészre Veszprémben

Sövény nyírás közben belevágott egy darázsfészekbe a veszprémi Kolostorok és kertek munkatársa, ezután sürgősen kórházba kellett szállítani.

B. Virág Rita

Veszélyes tud lenni ennyi darázs

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Kolostorok és kertek munkatársai a Kittenberger utcában a napokban sövényt nyírtak, azonban váratlan esemény szakította félbe a munkálatokat.

Az egyik kertész belevágott egy darázsfészekbe, amelyet a rovarok a sövény közepén építettek fel. A darazsak teljesen megvadultak, és nekitámadtak a dolgozónak, aki bár hősiesen próbált védekezni, végül tíz rovar csípte meg egyszerre. A támadás után a kertész rosszul lett, és azonnal kórházba szállították, ahol infúziót kapott, amire jól reagált és még aznap délután haza is engedték.

Szabó Péter, a Kolostorok és kertek ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, ez egy olyan szituáció volt, amire előzetesen nem lehet felkészülni.

- Nagyon megijedtünk, főleg, amikor a kollégánk rosszul lett. Szerencsére a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően nem lett komoly baja és már másnap visszatérhetett dolgozni – tudtuk meg.

Szabó Péter hozzátette, természetesen riasztották rovarirtó szakembereket, a fészket leégették, ám a királynőt nem sikerült elkapni. Két nap múlva a darazsak újraépítették a telepet, ezért újból szakember beavatkozását kérték. A veszély azóta elhárult, sem a környéken élőknek, sem az arra járóknak nincs mitől tartaniuk.

Szabó Péter köszönetet mondott a méhésznek, Balhási Józsefnek a gyors beavatkozásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!