SMS-ekkel zaklatta, nyomkövetőt szerelt volt élettársa kocsijára egy veszprémi férfi

Tiltott adatszerzés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szakításuk után volt élettársát még hosszú ideig háborgatta, fenyegette.

A vádirat szerint az 56 éves veszprémi férfi 2013-tól 2019-ig élt élettársi kapcsolatban a sértettel, aki azt az elkövető agresszív, megalázó megnyilvánulásai miatt végül megszakította – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A szakítás ellenére a vádlott rendszeresen kereste a sértettet, és volt, hogy bántalmazta is.

2020 szeptemberében napi 10-14 SMS-üzenetet küldött a nő telefonjára, több alkalommal megjelent a lakásának környékén, folyamatosan háborgatta, követte. 2020 októberében pedig egy időre nyomkövető szerkezetet szerelt be a sértett személygépkocsijába, hogy annak mindenkori hollétéről tudomása legyen, és így követte őt.

A férfi nem csak a volt élettársát, hanem számos SMS, illetve e-mail küldésével annak lányát is zaklatta.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!