A világhálón ismerkedtek össze, aztán a nő fotókkal zsarolta a várpalotai férfit

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást egy ládbesenyői nő ellen.

Forrás: pixabay.com

Az eljárás adatai szerint a 46 éves nő 2021 januárjában különböző pénzösszegeket követelt egy várpalotai férfitól – írja a police.hu.

A sértett és a nő a világhálón ismerkedett össze, személyes találkozásra nem került sor. Az online beszélgetések során magukról kölcsönösen küldtek egymásnak fotókat, mint az később kiderült, a ládbesenyői lakos nem a saját fotóit továbbította. A férfi később fenyegető üzeneteket kapott online ismerősétől, aki pénz kifizetését követelte, ellenkező esetben a fotóit közzéteszi a munkahelyén és a közösségi oldalon az ismerősei, családja körében. A fenyegetés hatására a sértett háromszázezer forintot meghaladó összeget utalt át az elkövető által megadott számlaszámra több részletben.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a 46 éves nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás során megállapították, hogy más sértettet is megkárosított a középkorú elkövető hasonló módszerrel. Ellene zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!