Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Veszprémben

A hét első két napja a műszaki mentések jegyében telt. Balesetekhez, veszélyes fákhoz vonultak a tűzoltók. Egy esetben helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő.

veszprem.katasztrofavedelem.hu

Vadat gázolt egy rakomány nélküli pótkocsis teherautó a 8-as főúton, Apácatorna közelében hétfőn hajnalban. Az ajkai hivatásos tűzoltók az úton keresztbe fordult autót drótkötél segítségével félrevontatták, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. A gépkocsi sofőrje nem sérült meg.

Leszakadt faág képezett forgalmi akadályt Sümegen, az Alkotmány utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be a helyszínen, akik kézi erővel távolították el az ágat az úttestről.

Árokba borult egy személygépkocsi hétfőn a 834-es úton, Nemesszalók külterületén. A tetejére fordult autót a pápai hivatásos tűzoltók kerekeire állították és a forgalmi akadályt megszüntették. A jármű két utasát átadták a mentőknek, akik könnyű sérülésekkel a pápai kórházba szállították őket.

Malomsok közelében útra dőlt egy fa, részben egy villanyvezeték tartotta. Pápáról vonultak az esethez a hivatásos tűzoltók. Az egység kiérkezése előtt a közútkezelő munkatársai megkezdték a fa feldarabolását, amit az egység motoros láncfűrésszel folytatott.

Egy ajkai garázs tetőterébe fészkelő darazsak veszélyeztették az ingatlan tulajdonosát és szomszédját. Az ajkai hivatásos tűzoltók a darázsfészket zsák segítségével eltávolították és a rovarokat ártalmatlanították.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Kalmár téri lakásban a megyeszékhelyen. A veszprémi hivatásos tűzoltók ki tudták mutatni a gyilkos gáz jelenlétét. A gázkazánt elzárták, a lakást kiszellőztették, a tulajdonos figyelmét felhívták arra, hogy felülvizsgálatig ne használja a fűtőberendezést. Az eset során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

A pápai hivatásos tűzoltók kedden Somlószőlősön, az Árpád utcában vágták le motoros láncfűrésszel egy fáról a veszélyes ágakat. Az egység a létraszer kosarából dolgozva szüntette meg a gyalogosokat fenyegető veszélyforrást. Az elektromos szolgáltató szakemberei a tűzoltói beavatkozás idejére a faágak közelében lévő vezetékeket áramtalanították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!