Bosszúból felgyújtotta válófélben lévő felesége házát a várpalotai férfi

Bosszúból felgyújtotta válófélben lévő felesége házát az a várpalotai férfi, aki ellen közveszély okozásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Ügyészség

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a 48 éves elkövető házassága megromlott, ezért a feleség 2020 nyarán válópert indított a kötelék felbontása érdekében. A vádlott a közösen lakott családi házból, amely felerészben a felesége, felerészben az apósa tulajdonát képezte, elköltözött, ám nem nézte jó szemmel, hogy válás esetén neki semmi sem járna az ingatlanból. Ezért többször megfenyegette feleségét, hogy tönkreteszi az életét, illetve olyat tesz, hogy megbánja a válást.

A férfi 2020. szeptember 11-én valóra váltotta a fenyegetését úgy, hogy az esti órákban az ingatlanhoz ment, és a ház tetőterében szándékosan tüzet gyújtott, majd távozott a helyszínről. A tűzben a ház tetőszerkezete teljesen leégett, mi által az ingatlanban 13 és fél millió forintot meghaladó kár keletkezett. A szemközti lakó észrevette a tüzet és értesítette a tűzoltókat, akiknek a beavatkozása nélkül a tűz a szomszédos ingatlanra is átterjedhetett volna.

Fotó: Ügyészség

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé, egyben indítványozta, hogy a nyomozás során bűnügyi felügyelet alá került férfival szembeni kényszerintézkedést a bíróság az elsőfokú érdemi döntéséig tartsa fenn. A bíróság az utóbbi indítványról soron kívül döntött, és az indítvánnyal egyezően megtiltotta, hogy a férfi a majdani ítélet kihirdetéséig engedély nélkül elhagyja a lakóhelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!