Kétszer is balesetet okozott ittasan a 31 éves férfi

A Tapolcai Járási Ügyészség kétrendbeli ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 31 éves férfival szemben, akit idén nyáron egy hét különbséggel, előbb Kővágóörs és Kékkút között, majd Révfülöpön ittasan balesetezett a személygépkocsijával.

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint az elkövető július 2-án este ittas állapotban vezette az autóját, amikor egy Kővágóörs és Kékkút közötti útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű felett, és a menetirány szerinti bal oldali árokba hajtott.

A vádlott egy héttel később, ugyancsak este kilenc óra után Révfülöpön vezetett ittasan, amikor egy betongyámra ültetett fa villanyoszlopnak hajtott. Az ütközés következtében a villanyoszlop az úttest irányába megdőlt és megrepedt. Személyi sérülés ennél a balesetnél sem történt.

A férfi a balesetet követően a lakásához hajtott, ahol a rendőrök egy órán belül megtalálták, és előbb a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd vérvétel végett a kórház orvosi ügyeletére előállították.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!