Két furgon, három embercsempész és 12 migráns Pápateszérnél

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai három embercsempészt fogtak el és 12 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Pápateszér környékén.

Forrás: rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a járőrök 2021. november 12-én 9 óra 35 perckor a 832-es számú úton Pápateszér külterületén intézkedés alá vontak egy osztrák rendszámú kisteherautót, amelyben kettő, magát szír állampolgárnak valló fiatalember utazott – írja a police.hu.

Fotó: rendőrség

Az intézkedés során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a 20 és 21 éves férfiak illegális bevándorlókat segítenek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint rövid időn belül a rendőrök Pápateszér belterületén egy szintén osztrák felségjelzésű kisteherautót és annak utasait igazoltatták. A gépkocsiban egy 21 éves embercsempész és tizenkettő fő illegális migráns utazott. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: rendőrség

Az intézkedés alá vont tíz férfi, egy nő és egy gyermek jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a migránsokat segítő három szír férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Fotó: rendőrség

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!