Bíróság

2022.04.28. 18:00

13 éves lányával együtt ment lopni a balatonalmádi nő

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és lopás vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 36 éves balatonalmádi nőt, aki kislányával együtt járt lopni.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2021 májusától egy helyi üzletből rendszeresen tulajdonított el kisebb árucikkeket, és ehhez a 13 éves kislányát is segítségül hívta. 

Egy hónap alatt tíz alkalommal mentek együtt az üzletbe, ahol a kislány az  édesanyjának iránymutatása alapján hol vele együtt rakott a táskájukba különböző  árucikkeket, hol egyedül rejtette el azokat, miközben anyja vásárlást színlelve az üzlet  másik részén tartózkodott. Anya és lánya a táskába tett árukkal együtt később fizetés  nélkül távozott az üzletből. 

Az eltulajdonított termékek között zömében édességek, kozmetikai termékek,  üdítőitalok szerepeltek. A vádlott és gyermeke összesen közel 27 000 forint értékű árut  tulajdonított el a boltból. 

Az anya azzal, hogy kiskorú gyermekét bűncselekmény elkövetésébe vonta be, az e ténnyel tisztában lévő gyermek erkölcsi fejlődését veszélyeztette. 

Az ügyészség az anyával szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi  Járásbíróságnak, egyúttal indítványozta, hogy tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolc év alatti személyek nevelésével,  gondozásával foglalkozna, vagy velük kerülne kapcsolatba.


 

Címkék#anya#lopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!