Nádast, száraz füves területeket oltottak Veszprém megye több pontján

A tűzgyújtási tilalmat feloldották, de nádast, tarlót és hulladékot égetni továbbra is tilos!

Katasztrófavédelem

Forrás: Lukács Adrián (BM OKF, Vál ÖTP)

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Veszprém külterületén, a 8-as út mellett kétszáz négyzetméteren égett száraz füves terület. Veszprémből a hivatásos tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre és egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották a lángokat. Nem sokkal később ettől a káresettől kétszáz méterre, ugyancsak a 8-as főút mellett csaptak fel a lángok. A száraz fű néhány négyzetméteren égett. Ennek oltásához a veszprémi hivatásos egység kéziszerszámokat használt.

 

Szápár közelében háromezer négyzetméteren égett a száraz füves, nádas terület. Zircről az önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre és egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték a beavatkozást.

 

Háromszáz négyzetméteren égett a nádas Mezőlak külterületén, a Szélmezei tavaknál. A pápai önkéntes tűzoltók értek elsőként a helyszínre, az oltást kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel kezdték meg. A pápai hivatásos egység egy vízsugarat szerelt a helyszínen és további kéziszerszámokkal avatkozott be.

 

Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A tüzek nem veszélyeztettek lakóingatlanokat.

 

A kéményben gyulladt meg a lerakódott korom, és a lángok átterjedtek a födémre is Zalagyömörőn, egy Rákóczi utcai háznál. A sümegi önkormányzati tűzoltók a kéményben porraloltóval megszüntették az izzást és eltávolították a lerakódásokat. A födémet megbontották és eloltották a lángokat. Az eset során nem történt lakosságvédelmi intézkedés.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!