Rongálás

2022.11.17. 20:00

Véget ért a szerelem, ezért balhézott az ajkai éjszakában

Garázdaság és rongálás vétségével vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 22 éves férfit, aki 2022 júniusában kirúgta egy buszmegálló üvegfalát Ajkán.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető, miután véget ért a párkapcsolata, még aznap leittasodott, és késő éjszaka szándékosan belerúgott az egyik ajkai buszmegálló üvegpanelébe, amely ennek következtében kitörött. A szétrepülő üvegdarabok két ott tartózkodót megsebesítettek, akik a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik miatt nem kérték a férfi felelősségre vonását. A vádlott ezt követően beugrott a buszmegálló melletti tóba, majd a közeli benzinkúthoz ment, ahol az úttesten elhaladó autók elé próbált kiugrani, ebben azonban egy férfi megakadályozta, akit emiatt a mellkasánál fogva többször meglökött, de kezeit ökölbe szorítva a buszmegálló üvegének kitörésekor megsérült férfi felé is többször megindult, aki azonban sikeresen kitért a támadás elől. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!