Gyász

2022.12.09. 15:26

Borzalmas tragédia Veszprémben! Miért halt meg a két hónapos kislány?

Meghalt egy két hónapos csecsemő Veszprémben, a Tüzér utcai gyermekvédelmi központban december 7-én, szerdán. A történtekről a hírzárlat miatt nem kívánt nyilatkozni a Szociális és Gyerekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei igazgatója. Megkerestük telefonon a Budapesten lévő Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, ahol a sajtóosztályra e-mailen kérték a kérdést, amit elküldtünk, és ahogy válaszolnak, közöljük.

Kovács Erika

A tragédia helyszínén Péterné Cernák Tímea, aki egy közeli intézményben dolgozik, azt mondta, hatalmas sietség és felfordulás volt délután fél kettő körül, amikor egymás után érkeztek a mentősök, a mentőautó, az esetkocsi, az újszülöttmentő, aztán a mentőhelikopter, melynek leszállásához a rendőrség biztosította a helyszínt az intézmény előtti úton a Tüzér utcában. Azonnal visszafordították mindkét irányból a forgalmat, hogy a mentés minél zavartalanabb legyen. 

Péterné Cernák Tímea mutatja, hol szállt le mentőhelikopter a veszprémi Tüzér utcában Fotó: Kovács Erika   

–Borzalmas volt a várakozás, a mentősök különféle eszközöket, gépeket is hoztak, úgy siettek be az épületbe, aztán megtudtuk, több mint egy órán át küzdöttek a gyermek életéért. Amikor mondták, hogy meghalt a két hónapos kislány, mindenki sírt – mondta a fiatal nő, akit a többiekkel együtt nagyon megrázott az eset. Neki is öt gyermeke van, így a fájdalmára nincsenek szavak. 

Peidl József, egy másik dolgozó arról beszélt, hogy éppen a műhelyben tartózkodott, amikor meghallotta a mentőhelikoptert, aztán a szirénázó mentőautókat. Azonnal kisietett az udvarra, ahol a mentősöknek megmutatta, melyik épületbe menjenek. 

Peidl József másnap hallotta meg, hogy mekkora tragédia történt, ami őt is megrendítette, nagyon sajnálja a kisgyermeket Fotó: Kovács Erika   

Másnap hallotta meg, hogy mekkora tragédia történt, ami őt is megrendítette, nagyon sajnálja a kisgyermeket. 

Az Országos Mentőszolgálat a tragédia napján lapunkkal közölte, a helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, mely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult. 

Frissítés:

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közölte: a haláleset hatósági kivizsgálása folyamatban van, annak lezárásáig további információt nem tudnak adni. 

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!