Letartóztatták

2023.01.09. 10:00

Ütötte, rángatta és a megölésével fenyegette az idős bándi asszonyt karácsony éjszakákán

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 20 éves, budapesti nőnek, akivel szemben felfegyverkezve, bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás.

Veszprémi Törvényszék

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022 karácsonyán, az éjjeli órákban ismeretlen szertől befolyásolt állapotban, hiányos öltözetben megjelent a sértett bándi ingatlanánál, ahova a csukott, de nem zárt kertkapun, majd az ugyancsak csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül bement.

A gyanúsított a házba betérve kutatni kezdett értékek után, mely kutatás zajára felébredt a lakás emeletén alvó sértett. Az idős asszony a zaj után a földszintre ment, felkapcsolta a villanyt, melynek során megpillantotta a fentiek szerinti állapotban lévő gyanúsítottat, aki a sértetett arról tájékoztatta, hogy a közeli úton a férje egy veszekedés során kirakta őt a kocsiból.

A gyanúsított és a sértett fentiek okán beszélgetni kezdett, majd a gyanúsított rövid idő elteltével agresszívvá vált, és a sértett pénzét és értékeit kezdte követelni, miközben magához vett egy-egy, a lakásban talált kést, illetve ollót.

Miután a gyanúsított ezeket az eszközöket magához vette a sértettet elkezdte fenyegetni azzal, hogy amennyiben nem adja át az ékszereit és a pénzét vagy értesíti a rendőrséget, akkor a hátába állítja a kést. A gyanúsított fenti eszközök birtokában ezt követően felszólította a sértettet arra, hogy mutassa meg a lakásában az értékeit. A sértett fenti fenyegetés hatására a gyanúsítottat körbevezette a lakásban, melynek során a gyanúsított mindet kiforgatott, miközben folyamatosan fenyegetőzött, így mintegy 3,5-4 órát töltött el a sértett házában értékek után kutatva. 

Időközben a gyanúsított a nappaliban lévő bejárati ajtón belülről kulccsal bezárta az ingatlant, és a kulcsot kivette a zárból, így megakadályozva a sértettet abban, hogy az ingatlanból kijusson és további segítséget kérjen. Fentieket követően az idős sértett megpróbált kimenni az ingatlanból, azonban a gyanúsított a sértettet a hajánál fogva visszarántotta, amitől a sértett a földre esett, majd ott tettleg bántalmazta: megütötte és megrúgta, továbbá azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha még egyszer megpróbál kiszökni. Ezt követően a sértett megpróbált felállni a földről, azonban ekkor a gyanúsított még egyszer a földre rántotta.

Fentiek során a gyanúsított az ollót és a kést továbbra is a kezében tartotta.

A gyanúsított a lakás átkutatása során egy bőröndbe ruházati cikkeket pakolt be, továbbá a sértett a folyamatos fenyegetés hatására 3000 forintot adott át a gyanúsítottnak.

Miután a gyanúsított a fenti értékeket megszerezte, az ingatlant elhagyta, melynek során azonban további két alkalommal is bántalmazta a sértetett oly módon, hogy a hátát kétszer megütötte. A sértett az őt ért bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló balkéz, I-es ujjvégperc törése sérülést szenvedett.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását szökés és elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése és az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés 2022. december 30. napján véglegessé vált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!