Saját feleségére is rácsapott

2023.09.13. 14:30

Viperával támadt egy férfira az ajkai piacnál - vádat emeltek ellene

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal az 51 éves férfival szemben, aki idén júniusban az ajkai piacnál egy teleszkópos fémbottal támadt a feleségével beszélgető férfira - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető a reggeli órákban meglátta, hogy haragosa a feleségével beszélget. Ideges lett és a nála lévő 57 centiméter hosszú teleszkópos fémbottal rátámadt a férfira, vállon ütötte vele, majd meg is lökte, mire az illető a további bántalmazástól tartva elfutott. 

Forrás: ügyészség

A vádlott a menekülő férfi után kiabált és üldözőbe vette, végül a teherautójának visszapillantó tükrére csapott a bottal. 

A piacfelügyelő a viselkedése miatt rászólt az elkövetőre, aki erre ismételten a haragosa felé ütött, majd kétszer a feleségére is rácsapott. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint az elkövetéshez használt teleszkópos bot elkobzását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!