Veszprém

2018.01.09. 17:42

Bolti szarkák: felfüggesztett börtön- és fogházbüntetésre számíthatnak

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 29 éves nővel és 15 éves társával szemben, akik 2017 augusztusában veszprémi üzletekből ruhaneműket loptak, tudtuk meg Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivőtől.

Kovács Erika

A felnőtt elkövető kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felel majd a bíróság előtt. A vádirat szerint a két elkövető a belvárosban találkozott, amikor az idősebb nő rávette fiatalkorú ismerősét, hogy tartson vele valamelyik ruházati üzletbe, ott terelje el az eladók figyelmét, miközben ő ruhaneműket lop a boltból. A lány ebbe beleegyezett, és megbeszélésük szerint bementek az egyik üzletbe, ahol a nő hat ruhát vitt magával a próbafülkébe, ott a ruhaneműkből az áruvédelmi jelzőt kivágta, majd azokat a táskájába rejtette, mialatt fiatalkorú társa a fülke előtt állt és figyelt. Végül mindketten fizetés nélkül távoztak az üzletből, összesen 9.750 forint kárt okozva a sértettnek, amely utóbb az árucikkek lefoglalásával megtérült.

A vádlottak ezt követően egy másik boltba mentek, ahol a lány az eladó figyelmét elterelte, mialatt társa a korábbihoz hasonló módon négy ruhát tulajdonított el, közel 7.000 forint értékben. Az okozott kár a ruhaneműk lefoglalásával és a sértettnek történt kiadásával ez esetben is megtérült. Az ügyészség a vádiratban a fiatalkorú társát bűncselekmény elkövetésére rábíró és lopást elkövető nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés, míg a lopást bűnsegédként elkövető tizennyolc év alatti vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!