Az iskola rendőre

2018.04.12. 16:06

Diákok versenyeztek a pápai rendőrségen

Közlekedési versenyen mérhették össze ügyességüket az általános és a középiskolás diákok a Pápai Rendőrkapitányságon.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/napló

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, idén rendhagyó módon egy napra szervezték Az iskola rendőre elnevezésű program keretén belül az általános és a középiskolásoknak meghirdetett, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenyeket. A programra a pápai járás valamennyi általános és középiskolája meghívást kapott.

– Az általános iskolások két versenyen is indulhattak. Az egyik a Ki a mester két keréken? elnevezésű, amivel a kisebb korosztályt kívántuk megszólítani. Ezen kizárólag a 10-12 éves diákok vehettek részt. Emellett a felső tagozatosokat a Kerékpáros Ifjúsági Kupára, a középiskolásokat pedig a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupára vártuk – magyarázta Császárné Elek Veronika.

Fotó: Polgár Bettina/napló

Kifejtette, míg az általános iskolás korosztály kizárólag kerékpárral versenyzett, addig a középiskolások a kerékpáros kategória mellett már segédmotor-kerékpár, illetve gépkocsivezető kategóriában is indulhattak.

– A fiataloknak egy elméleti versennyel is készültünk, majd a tesztlapok megoldása után kerékpáros ügyességi pálya következett, illetve a középiskolásoknak egy segédmotor-kerékpáros ügyességi pályát szintén teljesíteniük kellett – ismertette a kiemelt megelőzési főelőadó.

Császárné Elek Veronika rámutatott, a verseny fontos célja, hogy a fiatalokban tudatosuljon: aki a közúti közlekedésben részt vesz, annak a szabályokat is ismernie kell. A legügyesebb diákok pedig továbbjutottak a megyei fordulóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!