Erőszak a Balatonnál

2017.09.19. 13:21

Botrány Balatonfüreden: rátámadt és bottal ütötte a lelkészt

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az agresszív férfit, aki súlyosan bántalmazott egy idős lelkészt.

Mátételki András

A súlyos bűncselekmény a múlt hét közepén történt az esti órákban Balatonfüreden. Az 57 éves S. Gy. P. sétabottal a kézében tért be az evangélikus templom udvarába, ahol – még nem tudni miért – rátámadt a nyugalmazott lelkészre. A gyanúsított a botjával testszerte ütlegelte a férfit, akit a fején is eltalált. Földre esett az eszméletét vesztett sértett, akinek többek között eltörött az arccsontja.

A különös zajra kisietett az udvarra a lelkész felesége, aki számon kérte a támadón, hogy miért bántja a férjét. Ezek után sarkon fordult, hogy értesítse a rendőrséget, csakhogy S. Gy. P. utána ment, s a konyhában megakadályozta, hogy telefonáljon. A férfi kezében ekkor már kalapács is volt, de csak a bottal ütötte meg többször az asszonyt, aki zúzódásokkal megúszta a támadást.

A Veszprémi Járásbíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, akinek a vizsgálati időt a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell töltenie. A rendőrség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettében nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!