ráparancsolt, hogy vetkőzzön le

2017.12.05. 10:00

Két nőre támadt egy pápai férfi

Egy büntetett előéletű férfi nyomdafestéket nem tűrő stílusban beszélt két nővel, amiért letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Mátételki András

Tavaly március elsején a kora délutáni órákban a pápai R. István a Kisligeten haladt keresztül, amikor összetalálkozott régi ismerőseivel, B.-nével és annak 16 éves húgával. A vádlott hátulról szólította meg a fülhallgatóval zenét hallgató két nőt, akik kissé megijedtek a váratlan ismerőstől. A 64 éves, eddig már hatszor büntetett férfi, aki vasgyűjtésből tengette az életét, váratlanul, szexuális indíttatásból az asszony fenekére csapott, majd ráparancsolt, hogy vetkőzzön le. Útszéli módon beszélt vele, s kurvának nevezte. A megrémült nők faképnél hagyták a nadrágját letolni készülő ismerősüket. A tini elsírta magát, s futva meg sem állt hazáig.

A vádlott azzal próbált védekezni, hogy a bűncselekmény idején kórházban volt, de állítása hamisnak bizonyult. Azt feltételezte, hogy öccse korábbi élettársa, B.-né bosszúból jelentette fel, mert ő „beköpte” a rendőrségen a férjét lopás miatt. A pápai bíróság szeméremsértés vétsége miatt egy év börtönre ítélte R. Istvánt, amit a törvényszék helybenhagyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!