nem adta vissza a pénzt

2018.10.15. 07:00

Meghiúsult építkezés: csaló hálójába került egy férfi Balatonfüreden

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 31 éves fóti férfival szemben, aki 2017 augusztusában, Balatonfüreden teraszépítésre kötött megállapodást, és vett át előleget úgy, hogy nem állt szándékában a munkát elvégezni, de a pénzt sem adta vissza, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

 

A vádirat szerint a megállapodás után a fóti férfi azzal az ürüggyel, hogy az üveg beszerzéséhez pénzre van szüksége, a kialkudott összeg felét, közel 500 ezer forintot kért a megrendelőtől. Az előleg átvételekor számlát is kiállított, amelyhez egy már nem működő vállalkozás bélyegzőjét használta fel. A fóti férfi néhány nap múlva megrendelője által megvett tartóoszlopokat lerakta, apróbb munkálatokat elvégzett, de ezután nem jelentkezett. Megrendelőjét, aki többször megkereste, hitegette a munka befejezésével. A fóti férfi végül a munkát nem végezte el, ez nem is állt szándékában, az építési anyagokat az előlegből nem vette meg, de a pénzt sem adta vissza. Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!