Csehbánya

2017.09.10. 16:41

Szezonnyitó Szent Hubertus Misét tartottak

Azt hallani, hogy elindult a sikeres vadászat, jönnek a vendégek. A szarvas minőségében és különösen a mennyiségében bőséggel vagyunk, talán egy kicsit több is van, mint kellene – mondta Pap Gyula.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor

A Hajag Vidéki Vadásztársaság kezdeményezésével szezonnyitó Szent Hubertus misét tartottak szombaton délelőtt a csehbányai Kápolnánál. A vadászati szezonnyitó rendezvényen jelen volt Takács Szabolcs kormánymegbízott,  Ovádi Péter a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerületi elnöke, és Pap Gyula a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke is. A misén részt vettek a Verga és a Bakonyerdő Zrt. vezetői, a megyei vadásztársaságok képviselői, környékbeli polgármesterek és természetesen a helyiek közül is eljöttek sokan.

Fotós: Molnár Sándor

A házigazdák nevében Léman Imre a Hajag Vidéki Vadásztársaság elnöke elmondta, hogy tavaly rendezték itt az első Szent Hubertus misét, és szeretnék folytatni a hagyományt minden év szeptember második szombatján. Hozzáfűzte még, hogy idén többen jöttek el az ünnepi eseményre, amelyen a gímbika vadásztatás előtt megáldják az első elejtett bikát.

Fotós: Molnár Sándor

Pap Gyula a vadászati szezonról elmondta, hogy reméli, jó szezonunk van. A mise előtt beszélgettek szakmai kérdésekről az erdőgazdaságok vezetőivel, és a vadásztársaságokkal és úgy érzik, hogy idén egy kicsit előbbre jött a szarvasbőgés. – Az elmúlt években sokkal melegebb, szárazabb időszak volt, és ilyenkor már egy kicsit mindenki aggódott. Most azt hallani, hogy elindult a sikeres vadászat, jönnek a vendégek. A szarvas minőségében és különösen a mennyiségében bőséggel vagyunk, talán egy kicsit több is van, mint kellene. Most jön az új vadászati ciklus, amikor talán ennek a kérdését is napirendre kell tűznünk és megfelelő minőség javítással és megfelelő selejtezéssel, apasztással az állomány összetételét mindenképpen javítanunk kell – fogalmazott a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke

Fotós: Molnár Sándor

A misét követően a szervező Hajag Vidéki Vadásztársaság finom ebéddel vendégelte meg a résztvevőket a csehbányai sportpályánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában