A fény és a só szobája

2017.10.03. 10:00

Segítheti az időseket a gyógyulásban az ajkai terápiás helyiség

Az idősek világnapja alkalmából adták át a Méltó Élet Idősek Otthonában a fény- és sóterápiás szobát, amelyet összefogással alakítottak ki.

Tóth B. Zsuzsa

Az idősotthon fény- és sóterápiás szobája tetszik a lakóknak Fotó: Györkös József

Az Időskorúak Gondozásáért Alapítvány, az Önkormányzat és egy vállalkozó támogatásával több mint 700 ezer forintból készült el a helyiség. Az avatási ünnepségen Mihályi Melinda, az intézmény vezetője elmondta, hogy nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján szeretnének örömet szerezni az idősekkel, törődni az ellátottakkal, hogy jobb legyen az egészségük, a kedvük, ha csak lehet, mosolyogjanak minden nap.

Az idősotthon fény- és sóterápiás szobája tetszik a lakóknak Fotó: Györkös József

Schwartz Béla polgármester úgy fogalmazott, hogy nagy örömmel érkezett az idősek közé, sok ismerőst lát az ünneplők soraiban.

– Amint az ember belép az ajtón, nyugalom hatja át testét, lelkét, a fény- és sóterápiás szobában pedig főként. A terápiás szobában biztosan mindenki jót pihen majd, és úgy, annyi energiával telve lép ki onnan, mint aki meg akarja váltani a világot. Örülünk, hogy az itt lakók komfortja egyre nő. Ajkán is egyre több az idős korú és kevesebb a fiatal, de bízunk abban, hogy ez az arány megfordul, a születések száma tovább nő majd. Ugyanis míg a kilencvenes években még kétszáz gyermek sem született évente a városban, most már 236-nál tartunk. Ez azt mutatja, hogy elindult egy növekedési folyamat és a város lakossága újra növekedni fog. Jövőre tervezünk a lakosságnak egy akciót, amely ezt tovább segítheti. Amellett a város maga is megújul, új intézmények jönnek létre, szinte minden lakóépületet felújítunk. A szolgáltatóház, a hotel épülete, a posta, az utak megújulnak, parkolóhelyek épülnek. Szinte minden nap átadunk egy felújított házat, Ajkán 7200 lakás van, több mint hatezret korszerűsítettünk már. Elkezdtük a jégcsarnok építését – mondta a polgármester. Kérte az időseket, hogy legyenek jó kedvűek, mozogjanak, sportoljanak egy kicsit, sétáljanak, sokat beszélgessenek és keveset legyenek egyedül. Az otthon lakói örömmel vették át a fény- és sóterápiás szobát, amelyet száz parajdi sótéglával és négy pihenőfotellel tettek egészségessé és kényelmessé. A pihenés közben az idősek relaxációs filmeket nézhetnek a televízión, Az otthonban több légzőszervi elváltozással küszködő idős él, de az egészséges emberek számára is hasznos lehet a különleges helyiség.

Az ajkai avatási ünnepséget Oláh Krisztián bűvész színesítette műsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában